Вероятно има много хора които сядат пред дадено събитие, отворено в Betfair и започват да търгуват, без каквато и да е стратегия или план за игра.
  Наистина ли мислите, че професионалистите имат същия подход при инвестиране на пари в търговията си, все пак това не е някаква видео игра! Не се срамувам да призная, че направих същото в началната си търговия. Тук е мястото където ще се научите какъв е правилния подход към пазара.
  Ето как се изпълнява Betfair търговията като професионалист:

 • Стъпка 1: Намерете една възможност
  • Професионалният спортен търговец няма да влезе в търговия просто, за да търгува. Той ще изчака докато нещо се развива и ще се включи единствено когато има основателна причина.
   Преди да влезете в една търговия трябва да имате 3 причини поради които смятате, че търговията е добра. Ако не можете да измислите 3 добри причини тогава може би това не е достатъчно добра възможност и трябва да изчакате малко по-дълго. За начинаещ чакането може да звучи скучно, но търпението наистина е ключово!
 • Стъпка 2: Преценете дали ще Back-вате или Lay-вате
  • Може да решите да Back-вате (мислите, че коефициента ще пада) или Lay-вате (мислите, че коефициента ще скача), но така или иначе вашата цел е да излезете от търговията с печалба. Много нови търговци ще забележат възможности и след това ще сложат пари на пазара просто, за да "видят как ще върви". Те биха могли да имат позиция на малка печалба при което решават да я вземат веднага, защото те буквално нямат представа колко печалба могат да очакват и макар и малка "печалбата си е печалба!". Знам го, защото точно това направих в първите дни. След това ще се окажат в ситуация на загуба, но тук никой не си затваря позицията на малка загуба, а почва да си повтарят "само да стана на зелено и затварям" и така с времето загубата става все по-голяма докато накрая затворят на наистина лоша загуба. И какво се оказва? Затварят на малки печалби и големи загуби.
   Професионален търговец ще има план подобен на: "Ще поставя Back на @2.30 и след това ще се стремя да затворя на @2 за печалба от 30 пункта"
 • Стъпка 3: Решете къде е вашия изход за спиране на загубата
  • Много е хубаво да знаете колко пари искате да направите, но трябва да имате план и ако нещата се объркат. Ако средните Ви загуби възлизат на повече от средните печалби тогава няма как да реализирате печалба и резултата ще е загуба на пари в дългосрочен план. Начинаещи търговци може да отворят търговия с цел от 30 пункта печалба, а след това ако търговията върви срещу тях те няма да знаят колко загуба са готови да приемат.
   В този случай нашият професионален търговец решавва, че той ще рискува загуба на 14 пункта, за да се опита да спечели 30 пункта. Така той решава, че ще излезе от пазара ако коефициента се повиши от 2.30 до 2.44.
 • Стъпка 4: Определете колко пари бихре рискували
  • Повечето специалисти рискуват около 3-4% от тяхната банка за търговия. Много начинаещи търговци дори няма да мисля за това и може да използват цялата банка в една тъговия, независимо от потенциалната опасност. Например няма как да отречете, че една загуба от 30 пункта ще бъде много по-голям след загубата на 10 пункта.
   Нека приемем, че професионален търговец използва банка от 1000 евро и не иска да рискува повече от 3% на търговия, което е € 30. Това означава, че би могъл да използва € 500 от банката си, за да постави BACK на @ 2,30 и след излизане на @ 2.50 загубата ще бъде € 32. В същото време търговецът ще очаква печалба от € 75, като озелени разликата от @ 2,30 до @ 2.
 • Стъпка 5: Не си позволявайте да чакате In-Play
  • Не всяка търговия ще бъде толкова лесна както е посочено по-горе, особено ако търгувате когато футболната среща започне. Във футбола един гол или неочаквано прекъсване може да предизвика хаос в пазарите.
   Новите търговци могат да започнат търговия без да имат идея за това какво ще направят ако се случи нещо неочаквано.