Добре дошли в светът на HG Traders.

Аз съм Хектор Трейдър и създадох това пространство, за да можем да предадем знанията си на по-неопитните играчи.

Тук има съвети за всеки начинаещ в спортната търговия.

Как да отворите сметка в Betfair

Инструкция Betfair:

Можете да намерите повече информация в Online Help в сайта на Betfair.

Информация за Betfair

Борсата за залози Бетфеър (betfair) вече е сред утвърдените методи за залози на най-популярните спортове. Още с появата си Бетфеър преобърна представите на света за спортните залагания с главата надолу и отправи сериозно предизвикателство към традиционните букмейкъри с технологичните си предимства като по-високи коефициенти и възможността да залагаш, че нещо няма да се случи.

Както всички знаете в началото бяха традиционните наземни букмейкъри в стил Еврофутбол, които не бяха особено гъвкави по отношение на предлаганите залози и коефициенти. Впоследствие същите еволюираха в онлайн букмейкъри, които обаче не предложиха кой знае каква новост в сравнение с обикновените си събратя. Тогава се появи първата борса за залози в лицето на Бетфеър, която предложи изцяло нов поглед към света на спортните залози и даде възможност на клиентите си да залагат един срещу друг.

От 2014 Betfair влезе и на Българския пазар като стана любимо място за спортни залози на любителите (и професионалистите) в тази сфера. От двете секции на букмейкъра Betfair борса за залози и Betfair спорт предложиха на новите си клиенти множество бонуси за нова регистрация и постоянни промоции на вече съществуващите такива.

Всеки месец над 100 000 членове от цял свят играят с нея, а това ще рече, че тези членове очакват Вашите коефициенти във всяка една минута на денонощието – 24 часа х 7 дена в седмицата!
Само допреди месеци за любителите на спортните залози беше познат само като борса на която залагащи за се срещат със залагащите срещу, докато Бетфеър само прибира комисионна за посредничеството между едните и другите.

Все пак в един момент в ръководството на Betfair осъзнаха че докато печелят много нови клиенти с революционната си (макар и в миналото) идея те губят и един сериозен процент от милионната си клиентела, хора които просто използват букмейкърите заради фиксираните залози. С името и натрупаната през годините репутация на борсата за залози на новия “стандартен” букмейкър на Betfair беше даден летящ старт и в последните няколко месеца приходите му се увеличиха с 27% в сравнение със същия период от миналата година.

Букмейкъра на Betfair е лицензиран от Lotteries and Gaming Authorities, Malta има издаден лиценз от Държавната комисия по хазарта на България

РАЗПЛАЩАНИЯ
Сигурността в Betfair е от особено значение и тяхната система е акредитирана с ISO 27001 сертификати. Отварянето на нова сметка е лесно и просто, като се предлагат няколко възможности за депозит. Приемат се десетина валути, като долара, еврото, и паунда са сред най-популярните. Приемат се дебитни и кредитни карти, банкови преводи, чекове и разбира се различни системи за електронни разплащания.

Методите за теглене също са прости, като се повтарят действията необходими за депозит на средства. Естествено преди тегленето както навсякъде, ще е необходимо да потвърдите самоличността си пред букмейкъра с документ за самоличност.

Такси за преводите от страна на няма и ако са ви начислени такива те са от страната на самите банки или системи за разплащания.

ГРИЖА ЗА КЛИЕНТА
Сайта на Betfair е малко труден за начинаещите в началото, но за целта залагащите може да се се възползват от помощния център на букмейкъра в който може да намерят отговори на най-често задаваните въпроси, както и съвети как да се възползват най-добре от многобройните възможности за залози. Сред тях са включени и полезни насоки за съвсем стандартните методи за залози, което може да е от полза за начинаещите. Естествено Betfair разполага и персонал за връзка с клиента с който може да се свържете посредством help-desk, email, телефон и дори поща.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЗА БЕТФЕЪР
Букмейкъра на Betfair вече работи като добре смазана машина и е въпрос на време да достигне качеството на услугите на борсата за залози. Бъдещето е светло пред най-бързо равиващия се английски букмейкър и всеки който търси сигурност и добри коефициенти може да се регистрира и да изпробва качествата му.

Betfair СПОРТ - БОНУС

BETFAIR СПОРТ – БОНУС И БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ

Betfair Спорт предлага на Българските си клиенти множество атрактивни бонуси за нови регистрации и редовни промоции за съществуващите такива. Офертите за нови клиенти се актуализират постоянно и е добре да ни посещавате по-често ако чакате такава която да ви запали за регистрация в Бетфеър, а тези за постоянните клиенти се получават на e-mail посочен при регистрацията.

АКТУАЛНИЯ БОНУС И БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ ЗА НОВИ КЛИЕНТИ

Всички нови клиенти на Betfair могат да получат до €30 в безплатни залози, след като направят скромния първоначален залог от €10. Въпреки че има определени правила и условия, офертата е отворена за всички нови потребители, които направят единичен залог от раздел BETFAIR СПОРТ на спортно събитие по техен избор (залози на комбинации не важат за получаване на бонуса). В момента, в който залогът бъде приет, играчът ще получи правото на три безплатни залога по €10 (общо €30), които могат да бъдат използвани за залози на фиксирани коефициенти от раздел СПОРТ.

КАК ДА ВЗЕМА БОНУСА ОТ ОТ €30 БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ НА BETFAIR.

 • 1. Открийте си сметка/акаунт в Betfair като използвате промоционалния код ZBG***
 • 2. Направете ЕДИНИЧЕН залог в раздел Спорт (Фиксирани Коефициенти) с минимална стойност от €10 и минимален коефициент 1.2, в рамките на 30 дни от откриване на сметката Ви.
 • 3. Можете да заложите на всеки пазар в секция Спорт, но залозите на Betfair Борса са изключени от тази промоция.
 • КАК МОГА ДА ИЗПОЛЗВАМ БЕЗПЛАТНИЯ СИ ЗАЛОГ В BETFAIR?

 • Можете да видите повече за своя безплатен залог в раздела “Моите Безплатни залози”.
 • Вашият безплатен залог трябва да се използва в рамките на 30 дни и може да бъде използван единствено, като единичен залог в раздел Спорт (фиксирани коефициенти) на селекции с минимален коефициент от 1.2.
 • За да използвате безплатния залог, добавете вашата селекция, която отговаря на условията на тази промоция към фиша си. Ако направите повече от една селекция, която да е в съответствие с условията на тази промоция, безплатния залог ще бъде приложен към тази с най – висок коефициент.
 • Вашият безплатен залог може да се използва само веднъж. Ако заложите по-малко от €10 с някой от вашите безплатни залози, то останалата част няма да бъде използваема. Ако вашият безплатен залог е печеливш, само вашите печалби ще бъдат кредитирани по сметката Ви, без стойността на безплатния залог.
 • Функцията Cash Out е забранена за използване при поставяне на безплатен залог.
 • ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ БОНУСА ОТ €30 БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ

  • Ако не сте съществуващ или предишен титуляр по сметка в Betfair и вашата сметка е регистрирана в България.
  • Трябва да сте на повече от 18 години, за да залагате, участвате в промоции и/или състезания. Всички залози и участия от страна на непълнолетни лица ще бъдат анулирани.
  • Всички промоции са ограничени до една сметка на клиент, семейство, домакински адрес, IP адрес, имейл адрес, телефонен номер, еднакъв номер на платежна сметка.
  • Още правила и условия ще намерите в сайта на букмейкъра...

  Стратегия с Betfair за Офертата на живо в Bet365

  Офертата за Безплатен залог на bet365 се завръща за мача Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед, имал съм много писма с въпроси за това как да се подходи към тази оферта, така че да се възползваме максимално от нея. Това е редовна оферта в bet365 където потребителите могат да заложат 10€ преди началото на мача и да получат 10€ безплатен залог по време на мача. Разполагайки с тази оферта за мача на Реал Мадрид - Манчестър Юнайтед имам достатъчно време, за да обесня на достъпен език най-добрата стратегия.
  Позволете ми да обясня по-подробно...

  Рискът безплатен залог!

  Има начин да се гарантира, че можете да получите този безплатен залог почти напълно безрисково, без реална заплаха за средствата ви. Четете внимателно тъй като може да е объркващо когато не сте запознати. Така че за мача Реал Мадрид депозирайте 10 евро в Bet365 (ако нямате налични). Също така трябва да сте сигурен, че коефициента на който залагате е по-висок от 1.50. В този случай аз ще подкрепя Реал Мадрид @ 1.61 в Bet365 с 10€. След това ще заложа в Betfair СРЕЩУ (Lay) Реал Мадрид @ 1.65 да спечели с 10€ (6.50€ задължение). Това би означавало, че ако Реал Мадрид спечели мача ще загубя 0.40€. Във всеки друг резултат ще изляза на нула. Въпреки това сега имам почти безрискови 10€ безплатен залог за използване На Живо. (Потенциалната загубата от 0.40€ не ме притеснява в този случай)

  Така че след началото на мача, като заложите до 10 евро от собствените си пари на нещо и залога е губещ, ще получите сумата обратно в сметката си след края на мача, които можете незабавно да изтеглите. Лошия сценарий е да изгубите 0.40€, но най-добрия случай далеч надхвърля този. В зависимост от настроението ми може да заложа 10€ на високи коефициенти като точен резултат. Нещо като 3-1 за Реал Мадрид е @ 12 в Bet365 което означава, че съм рискувал потенциална загуба от 0.40€, за да спечеля 110€. Ако се чувствам по-малко лекомислен може просто да заложа примерно над 2.5 гола като рискувам потенциална загубиа от 0.40€, за да спечеля 10€. Ако това не е оферта тогава не знам кое е! Просто поддържайте вашата съобразителност когато правите това.
  Не забравяйте, че Bet365 правят тези оферти много често поради което са един от малкото букмейкърски сайтове които си струват.

  10-те най-често задавани въпроса за Betfair

  10-те най-често задавани въпроса за борсата Бетфеър (Betfair)

  1. Какво в крайна сметка е Betfair
  Бетфеър е като един пазар за хора които искат да търгуват със залози дали едно спортно събитие ще се случи или няма да се случи или по-просто казано борса за залози.

  2. Възможно ли е да залагам само ЗА в Бетфеър, както при всеки традиционен онлайн букмейкър
  Да това е възможно и защо не? Дори да залагате само ЗА определено спортно събитие да се случи ще получите коефициенти средно с 20% по-високи от останалите онлайн сайтове за залози.

  3. Какво всъщност е новото
  Ами т.нар LAY(или срещу) залог е този който прави Betfair да се различава от останалите. Това е възможността да заложиш, че определено събитие от футболни мачове, тенис срещи, конни състезания и.т.н. няма да се случи.

  4. Какво е matched bet (посрещнат залог)
  Тъй като това е борса за залози всеки залог се нуждае от продавач и купувач или на езика на Бетфеър backer (който залага ЗА) и layer (който залага срещу определено събитие). Когато за определен залог има и backer и layer на един и същ коефициент залога се нарича ‘matched’ (посрещнат). Работата на борсата за залози Betfair е бързо да свърже двойките играчи, които искат да заложат определено събитие, така че в крайна сметка само някой друг залог да остане без покритие. Нормално е количеството пари заложени за и против да не е еднакво така, че в крайна сметка някой залози да останат непосрещнати или покрити.

  5. Какво всъщност е залог lay (СРЕЩУ)
  Ами това си е залог, че нещо няма да се случи. Да речем, че във футболната среща по-долу играч в Betfair залага back (ЗА) че домакина ще победи (резултат 1) с 10 Евро на коеф. 4.1. При победа на Дортмунд той ще спечели 31 евро и ще си запази залога от 10 Евро. При реми или победа на гостите той ще загуби залога си от 10 Евро. Ако обаче той реши да заложи lay (СРЕЩУ) събитието Дортмунд да победи и заложи същите 10 Евро на коеф. 4.3 нещата стават малко по-сложни. Тогава той ще спечели 10 Евро ако Байерн победи или мача е равен, но ще трябва да се бръкне с 33 Евро които да плати на играчите заложили ЗА победата на Дортмунд. Имайте впредвид, че печалбите и в двата случая е взета впредвид комисионната на Бетфеър която е 6.5% от печалбата.

  6. А какви са всички тези сини и розови кутийки
  Сините кутийки са със коефициенти backers. Най често избираните залози са винаги на най-горния ред, а останалите следват надолу според предложените коефициенти за тях. Колоната от сини кутийки най-близо до центъра показва средните коефициенти при които има залози очакващи да бъдат matched (посрещнати). Под коефициентите са посочени и залози за колко пари очакват да бъдат посрещнати.

  7. Мога ли да предложа собствени коефициенти в Betfair
  ДА! Всеки играч може да предложи залог на коефициент който желае. Въпроса е единствено те да бъдат дотолкова разумни, че да се намери някой който да ги посрещне и да заложи ЗА или СРЕЩУ тях. Например залог от 10.0 за Германия да бие България на футбол ще остане unmatched (непокрит), колкото и големи патриоти да сме ;-). Това се отнася в еднаква степен и за back (ЗА) и за lay (СРЕЩУ) залозите. Ако напр. backer реши да поиска коефициент който в момента никой друг не предлага, неговия залог ще остане непокрит докато не се намери някой да заложи срешу него на същия коеф. В по-горния случай някой може да поиска коеф. от 5.00 за победа на Дортмунд, но докато не се намери някой да сложи срещу победата на Дортмунд за същия коеф. залога му ще остане непокрит.

  8. Мога ли да използвам Betfair като нормален букмейкър
  За новобранците в борсата за залози даже е препоръчително да пробват Бетфеър за известно време като нормален букмейкър докато разберат как работи системата. Някой от тях може и да решат никога да не си създават грижи и да залагат СРЕЩУ. Betfair предлага специален експресен изглед за играчите, които просто искат да се възползват от отличните коефициенти в борсата за залози. В него се показват различните видове залози на различни спортни събития заедно с коефициентите за залог ЗА налични в сините кутийки.

  9. Каква е следващата стъпка след като се понауча как работи Betfair
  Борсата за залози предлага необятни възможности, за да се правят пари поредством най–различни стратегии за търговия със залози. По въпроса имаме издадени книги, които изпращаме по Еконт.

  10. За сега всичко звучи отлично – има ли нещо което скривате от нас?
  Някой пазари не привличат достатъчно голям интерес. Понякога няма достатъчно пари от залагащите ЗА, за да покрият залозите СРЕЩУ или обратното, няма достатъчно залагащи СРЕЩУ, за да покрият залозите ЗА. В този случай някой по-големи залози може да останат частично непокрити. Хората които искат да залагат големи суми е добре да се насочат към по-популярни пазари, като най-силните футболни първенства, най-добрите тенис турнири или конни състезания.

  Видео уроци за залагане в Betfair

  1. Какво представлява борсата за залози?

  Какво е Betfair – борса за спортни залози – и как тя се различава от другите букмейкъри. При борсите за спортни залози играчите заплащат комисионна само от печалбите си в рамките на 2-6,5%, като не заплащат нищо допълнително, ако не са спечелили. Играчите могат да залагат на каквото пожелаят и могат сами да предлагат коефициенти за разлика от букмейкърите.

  2. Как да залагаме в Betfair?
  От къде да започнете: коефициенти, пазари, залози, как се извършват залозите, как се приключва пазар, какво означава игра на живо, как да играем и залагаме на живо.

  3. Залози тип „ЗА“ (BACK) и „СРЕЩУ“ (LAY)!
  За разлика от традиционните букмейкъри, в Betfair играчите мога да залагат както „ЗА“ даден изход, така и „СРЕЩУ“ даден изход, т.е. може да заложите, че Манчестър Юнайтед няма да спечели даден мач.

  4. Как да направим първия си залог в Betfair?
  Това което е различно при Betfair е опцията да извършвате залози „ЗА“ и „СРЕЩУ“, които са посочени чрез колони в син или розов цвят (има и други цветови опции). Също така директно под самия коефициент можете да видите наличната максимална сума до която можете да заложите моментално. Ако искате да предложите алтернативен коефициент или искате да заложите на по-голяма сума, може да го направите.

  5. Искане на по-добър коефициент!
  Ако не сте съгласни с коефициентите, които се предлагат в Betfair, вие можете и трябва да поискате по-добри.

  6. Как да играем Азиатски хендикап?
  Подробно пояснение за това как се играе азиатски хендикап и как да се направи залог за азиатски хендикап в Betfair.

  7. Гарантирана печалба „Cash Out“!
  „Cash Out“ е уникална функция на Betfair, която ви дава повече контрол над вашите посрещнати залози. Използването на Cash Out означава, че можете да вземете гарантирана печалба или да ограничите вашите загуби.

  8. Гарантирана печалба „Зелена книга“!
  Зелена книга = гарантирана печалба. Запознайте се с това как да си гарантирате печалба в борсата за залози с помощта на търгуване на позиции „ЗА“ и „СРЕЩУ“ в даден пазар.

  9. Техника „Безплатен Залог“!
  Научете как да спечелите безплатен залог в Betfair като просто следвате техниките за извършване на залози „ЗА“ и „СРЕЩУ“.

  Топ 5 погрешни схващания за Betfair търговията

   Забелязал съм, че много хора, които започват в спортната търговия често правят едни и същи грешки, а някои в крайна сметка дори се отказват поради същите причини. Изглежда има много погрешни схващания за Betfair търговията и в тази статия ще се идентифицират някои от тях. Ако сте в самото началото или сте на път да се превърнете в печеливш търговец тогава се надявам, че тази статия би ви помогнала да не си изградите грешна представа за това какво е Betfair Trading за всички! Някои от най-честите погрешни схващания са:

  • 1) Че е лесно!
   • Много хора ще се заемат с Betfair търговия, след като са заляти от страници за продукт, обещавайки да ги направи милионер в рамките на месец или по показанията на сайта, като някой, който безотговорно показва снимки на екрана с невероятни печалби, но никаква информация за това как се прави. Това може да създаде погрешната представа, че тази игра е лесена, а тя наистина не е. Ако сте в самото начало на спортната търговия тогава не очаквайте да напуснете работата си в скоро време. Повечето търговци, които познавам им отне най-малко една година на борсите преди да започнат да са печеливши. Отне ми две години преди да видя светлината и това е след много трудни часове работа и тестване на стратегии.
  • 2) С този фантастичен софтуер ще започнете да печелите!
   • Оставам с впечатлението, че някои търговци, които губят пари смятат, че с помощта на софтуер, като Bet Angel изведнъж ще станат печеливши търговци. Трейдинг софтуер е инструмент, а не магическа пръчка. Това със сигурност е огромна помощ за някои неща обаче има много сделки, които обичам да правя лично, които не е задължително да изискват някакъв софтуер, така че не винаги е необходим. Дори видях един коментар от форума на Bet Angel където някой каза, че е помислил всичко за измама, тъй като все още губи пари. Добре, че не е по вина на софтуера, а лицето което го управлява. Един добър работник никога не обвинява своите инструменти и добият търговец не прави същото!
  • 3) Всяко събитие е възможност за правене на пари!
   • Когато за първи път започнете да търгувате спортове може да ви действа доста пристрастяващо. Ще призная, че когато за първи път започнах да търгувам направих голямата грешка да се опитам да търгувам почти всичко което има! Търгувах на спортове за които съм нямал никаква представа от нищо... от Конни надбягвания до Хокей на лед в един момент! Дори и да търгувате само футбол трябва да се запомни, че не всеки мач е подходящ за търговия, особено ако не разполагате с добра представа за потенциала на своя изход! Професионалистите ще ви кажат "всичко е въпрос на избор за качествени възможности, ако искате да успеете в дългосрочен план" както и да останете до 3 часа сутринта, за да търгувате един неясен Аржентински мач със сигурност не е моята представа за забавление!
  • 4) Това което трябва да направите са X% на ден
   • Веднага след като много търговци започнат да се въртят на печалба често срещано погрешно схващане е, че те се нуждаят да имат точно определена сума печалба за всеки ден. Например някои от тях ще сметнат, че трябва да правят 1% печалба от банката им всеки ден. Това звучи като добър план на теория, на практика обаче тя не работи по този начин и не трябва да го очакваме. Какво става ако в ден два няма никакви добри възможности за търговия? Също така ако сте в губеща позиция за деня ще започнете да търгувате нещо което не трябва да се търгува с цел да се направи този 1%? При търговията важното е да търгувате възможности с добра стойност, а не в името на търговията. Вие наистина трябва да правите оценката на търговската дейност най-малко на месечна база.
  • 5) Че тя трябва да бъде забавна!
   • Да се правят пари от гледане на любимите спортове звучи като много забавно, обаче може да откриете, че вие не гледате на любимите си спортове по същия начин. Аз отделих време да гледам футболни мачове с приятели, без да търгувам на тях и да се опитвам да намеря най-добрия момент за търговия, взирайки се в лаптопа което може да ме лиши от случайни радости от мача. Знам, че не съм единственият търговец, който страда от тази форма на "tradervitis". Трейдингът може да бъде забавен обаче не винаги ще бъде така. Някои събития може да окажат негативно въздействие и като губеща прогноза може да бъде много стресиращо преживяване. Някои от по-сигурните и печеливши стратегии за търговия всъщност може да са някои от най-скучните!